U bent hier: Assortiment>Gordijnen>Confectiemogelijkheden
Stoffen gordijnen paars velours confectie gordijnroede

Het gordijn zoals jij wilt

Naast de grote collectie stoffen en kleuren kun je ook kiezen welke soort plooi je wilt. De plooi of confectiemethode is afhankelijk van je smaak en de eigenschappen van de gordijnstof. Dit is een overzicht van de meest gangbare plooisoorten.

Enkele plooi – Deze kies je bij zware en volumineuze stoffen (zoals velours)
Dubbele plooi – Veel gebruikt en geschikt voor alle stofsoorten
Drievoudige plooi (of triplooi) – Deze is zeer geschikt voor dunne en lichtere stoffen met een soepele plooival. Minder geschikt om te voeren.
Retourplooi – Geeft een perfecte plooival door de zigzagwerking en is er minder ruimte nodig bij de opengeschoven gordijnen.
Stolpplooi – Geschikt voor mooie platte plooien in vitragestoffen. Deze plooi kan niet opzij worden geschoven.
Vlinderplooi - De naam zegt het al. De stof is gevouwen in de vorm van een vlinder. Deze benaming wordt gebruikt of men zegt 'dubbele plooi' voor deze vorm van confectioneren. 

Nieuw! Waveplooi Gordijnen hangen met deze plooi gelijkmatig in een strakke golfbeweging. 

In plaats van plooien zijn er ook nog andere mogelijkheden zoals lussen of ringen om gordijnen te maken. De ringen schuif je op een staalkabel of een roede. Meer over de verschillende confectiemethoden weten? Vraag het je Deco Home interieurspecialist.

Roedes
Natuurlijk heeft Deco Home ook een grote collectie van verschillende roedes. Ook hier een grote keus uit vele stijlvormen, van klassiek tot retro of modern. Verkrijgbaar in hout of metaal. Er zijn ook schitterende roedes van ons eigen exclusieve merk dimago®.

 • Deco Home Color Experience
 • Openingstijden

  Opmerkingen:

  AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN ROND DE FEESTDAGEN:

  zondag 23 dec t/m woensdag 26 dec gesloten

  zondag 30 dec t/m dinsdag 1 jan gesloten

   

   

  Wilt u uw gehele woning (re)stylen? Dan bieden wij ook de mogelijkheid om na sluitingstijd langs te komen. In alle rust en onder het genot van een kopje koffie kan Nadine u dan voorzien van de benodigde adviezen.

   

   

   

 • Deco Home Color Experience

  Nieuwe Laagzijde 45-47
  1741 GE Schagen
  Telefoon (0224) 29 66 81
  Fax (0224) 29 66 81
  E-mail info@colorexperience.nl

BACK TO TOP